28 Şubat 2011 Pazartesi

Aşk Tesadüfleri Sever Filmini İzledikten Sonra Yazdığım, Film Eleştirisi

AŞK TESADÜFLERİ SEVER  <3


9.02.2011

     Ankara'da aynı gün, aynı hastanede, aynı anda iki bebek doğuyor. Kızın adı Deniz koyuluyor; oğlanın adı ise, Özgür.
(tarih; 1 Eylül 1977)  ...

     Bu muhteşem filmden çıkardığım en önemli sonuç: 'Bir adam, sevdiği kadın için önemli olduğunu bildiği bir şeyi ona vermek için; tam 453 km yolu, bunu yaparak yaşamını tehlikeye attığını da hiç umursamadan ve büyük bir heyecanla kat ediyorsa, onu gerçekten seviyor demektir işte!' diye kurduğum cümle oldu. E tabii, fotoğrafı verince kızı da görmek ve onun o mutluluğunu görmenin verdiği mutluluk da paha biçilemez'. Ama düşünüyorum da; önce kendi sağlığını değil de bir başkasını mutlu etmeyi düşünüp de dört buçuk saatlik bir yola çıkan bir adam pek yoktur gerçek hayatta. Varsa da çok azdır. Öyle bir adamın tesadüfen karşıma çıkmasını isterim :)))))
     -Mucize olarak da adlandırılabilir ama ben, tesadüflere inanıyorum :)
     - Acaba kader tesadüflerden mi oluşuyor yoksa yaşadığımız tesadüfler mi kaderi oluşturuyor ?
     - Bence ikinci şık; yaşadığımız tesadüfler kaderi oluşturuyor. Fakat şu da var ki; kader tam olarak tesadüflerden oluşmuyor. Yaşadığımız tesadüfler karşısında verdiğimiz kararlarla kaderimiz şekilleniyor...
     Aşk Tesadüfleri Sever filmi, insana "Ne şanslı iki insan,  yaşadıkları inanılmaz güzel tesadüfler sonucu hayatlarının aşkını buldular" dedirtirken şanslı olduklarını düşündüğünüz iki insanın birlikte geçirdikleri birkaç günün, hayatlarında yaşadıkları en büyük, en güzel fakat en son şans olduğuna şahit olunca; büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.
     Deniz'in yerinde olsam,  filmin sonunu söylemiyorum tabii, izlemeyenler vardır diye düşünerek ama o şeyin başıma geleceğini önceden bilsem bile tesadüfler zincirinin en büyük halkası olan; Özgür'ü tam 25 yıl sonra tesadüfen bulmayı, yine isterdim!.. 
                                                                                                                                                  
Merve Ertekin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder