6 Mayıs 2011 Cuma

17 Nisan 2011'de Akün Sahnesi'nde izlediğim harika oyun; VANYA DAYI!

    Rus oyun yazarı Anton Çehov'un 1899'da yazdığı bir trajikomedi olan bu oyun; ilk olarak 1900'de Konstantin Stanislavski tarafından sahnelenmiş. Bense, İstanbul'dan gelen Tiyatro Stüdyosu sayesinde Çehov'un bu güzel eserini izleme şansına eriştim :)
    

     Bu oyun, muhteşem ötesiydi!.. Hikayesi, oyuncuları, sonra müzikleri... Anlatamam; izlenmesi, yaşanması gerek! Hele oyunun müziklerini hiç anlatamam; dinlenmesi gerek! Sahnede çaldığı piyanosuyla beni büyüleyen oyunun Müzik Yönetmeni Çiğdem Erken'in o büyülendiğim çalışını hiç anlatamam!..hatta hiç ama hiç unutamam!.. O güzelliği tarif etmeye kelimeler yetmez!.. Onun da canlı canlı izlenmesi, o muhteşem melodilerinin dinlenmesi gerek!

     Bravo Tiyatro Stüdyosu! Bravo Çiğdem Erken! Bravo Vanya Dayı Oyuncuları! ve Bravo Vanya Dayı adlı bu muhteşem oyunda emeği geçen diğer emektarlar! demek istiyorum buradan :) 

*Oyunun sonunda Sonia şöyle diyordu Vanya Dayısına, yanlış hatırlamıyorsam:

     - "Biliyorum, hayatın boyunca hiç mutlu olamadın; hep başkalarının mutlu olması için çalıştın! Ama n'apalım, yaşamak zorundayız Vanya Dayı! Yaşayacağız!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder